24 sierpień 2019 Wycieczka Chęciny –Święty Krzyż

Wycieczka Chęciny –Święty Krzyż  – 24 VIII 2019 r.Wyjazd o godz. 5:30

obok kościoła oo. Franciszkanów ul.Szopena1

9.00 – zwiedzanie Jaskini Raj (http://jaskiniaraj.pl/pl/) Rezerwacja na 9.00 – NALEŻY BYĆ 15 MIN. WCZEŚNIEJ W CELU NABYCIA BILETÓW WSTĘPU – czyli 8.45

– GRUPA PODZIELONA NA PÓŁ – PODGRUPY WCHODZĄ W ODSTĘPIE 15 MINUT

10.30 – wyjazd w kierunku Chęcin

10.50 – Chęciny – zwiedzanie ruin Zamku Królewskiego (https://www.zamek.checiny.pl/pl/)

(parking bezpłatny) bez rezerwacji i bez przewodnika zamkowego

12.20 – wyjazd w kierunku Łysogór

13.30 – wjazd autokarem na wierzchołek Świętego Krzyża od Huty Szklanej

13.45 – Muzeum Przyrodnicze ŚPNREZERWACJA na 13.45 – czas zwiedzania ok. 45 minut bilety: http://www.swietokrzyskipn.org.pl/edukacja/muzeum/

14.30 – Zwiedzanie Zespołu Klasztornego na Świętym Krzyżu, w tym krypt grobowych oraz Muzeum misyjnego oo. Oblatów bez rezerwacji

16.00 – Czas wolny – możliwość zjedzenia skromnego, taniego posiłku (najczęściej: bigos, żurek) w jadłodajni klasztornej lub wypicia kawy, herbaty w kawiarni klasztornej (możliwość nabycia naturalnych słodyczy i medykamentów, sporządzanych na bazie miodu i ziół), ewentualnie posiłek i napoje w sezonowych punktach gastronomicznych obok klasztoru (bigos, grochówka, grill, hot-dogi, hamburgery itp.) oraz zakupu pamiątek – co komu indywidualnie odpowiada w tym czasie.

16.40 – Zwiedzanie Gołoborza im. Romana Kobendzy z platformą widokową – opłata za wejście na teren ŚPN

17.00 – odjazd spod gołoborza – zakończenie wycieczki.

Autobus to Mercedes-mediano :

Nie zwracamy wpłaty- można jedynie dokonać zmiany wpisu na inną osobę.

Zmiany tej można dokonać do 22 sierpień 2019, po tym terminie osoba ta nie będzie objęta dodatkowym ubezpieczeniem, które Stowarzyszenie „Arka” zawiera dla uczestników wycieczki. Osoby, które nie złożyły zgody na przetwarzanie danych osobowych muszą ją wyrazić, gdyż  w przeciwnym wypadku nie mogą uczestniczyć w organizowanej wycieczce.

Czas wejść jest orientacyjny nie podlega reklamacji.

Uwaga! Obowiązuje ubiór turystyczny odpowiedni na zmienne warunki atmosferyczne.

Dzieci i młodzież do lat 18 mogą uczestniczyć w wycieczce tylko pod opieką osoby dorosłej.

Na dzień 1 sierpnia lista zamknięta można zapisać się na rezerwową w razie rezygnacji z osób które dokonały wpłaty.

Opublikowano w Bez kategorii.