27-28 lipca 2019 Wycieczka Złoty Stok – Kłodzko – Góry Stołowe – Książ

Stowarzyszenie Trzeźwościowe “Arka” w Jaśle organizuje wycieczkę  Złoty Stok – Kłodzko – Góry Stołowe – Książ w dniach 27-28.07.2019. Wyjazd o godz. 05:00, ul. Szopena 1 (obok Kościoła oo.Franciszkanów).

Koszt uczestnictwa dla  członka stowarzyszenia  wynosi 220 zł, pozostałe osoby 280 zł. Zapisy odbywają się u skarbnika stowarzyszenia.

Tylko wpłata całej kwoty spowoduje wpis na listę uczestników. Nie zwracamy wpłaty- można jedynie dokonać zmiany wpisu na inną osobę. Zmiany tej można dokonać do 25 lipiec 2019, po tym terminie osoba ta nie będzie objęta dodatkowym ubezpieczeniem, które Stowarzyszenie „Arka” zawiera dla uczestników wycieczki. Osoby, które nie złożyły zgody na przetwarzanie danych osobowych muszą ją wyrazić, gdyż  w przeciwnym wypadku nie mogą uczestniczyć w organizowanej wycieczce.

PROGRAM WYCIECZKI

I DZIEŃ

Godz. 5.00 – wyjazd

Ok. godz. 10.30 – przyjazd do Złotego Stoku

Godz. 11.00 – 14.00 – zwiedzanie Kopalni Złota w Złotym Stoku –Pakiet Srebrny –  zwiedzanie z przewodnikiem Kopalni Złota – Podziemna Trasa Turystyczna, zwiedzanie Średniowiecznej Osady Górniczej, płukanie złota, Certyfikat Zdobywcy Kopalni Złota

Godz. 14.15 – 15.00 – przejazd do Kłodzka

Godz. 15.30 – 17.30 – Twierdza Kłodzko – zwiedzanie z przewodnikiem – część górna + korytarze minerskie

Godz. 18.00 – 18.45 – przejazd do Dusznik Zdroju – nocleg Willa Scandia

Godz. 19.15 – obiadokolacja

Dla zainteresowanych

Klasztor OO. Franciszkanów, Kościół pw. św. Franciszka z Asyżu i Leonarda ,
ul. Podgórska 4, 57-340 Duszniki Zdrój, (klasztor)
Msze Św. codziennie o  19.00,w niedziele  o godz. 7.00,.około 500m od noclegu

W dusznickim Parku Zdrojowym zlokalizowano 4 fontanny. Ale jedna z nich jest wyjątkową atrakcją Kolorowa Fontanna, której początki sięgają 1905r. gdy wystrzeliwała słup wody na 45 metrów w górę. lipiec – godzina: 22.00

II DZIEŃ

Godz. 7.30 – śniadanie

Godz. 8.00 – 10.30 – spotkanie z przewodnikiem, zwiedzanie: Muzeum Kultury Ludowej Pogórza Sudeckiego, Muzeum Minerałów, Kaplicy Czaszek, ruchomej szopki w Pstrążnej

Godz. 10.45 – 13.00 – przejazd do Wałbrzycha

Godz. 13.00 – 13.30 – obiad

Godz. 13.30 – 14.10 – zwiedzanie Palmiarnii

Godz. 14.30 –17.30 – zwiedzanie z przewodnikiem Zamku Książ – Pakiet Od Piastów do Tajemnic II wojny światowej

Godz. 18.00 – wyjazd    Ok. godz. 24.00 – powrót

Opublikowano w Bez kategorii.